1-3 mai 2015: Pèlerinage aux reliques de Saint Jean Cassien - Pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan Casian, Marsilia

1-3 mai 2015:

Pèlerinage aux reliques de Saint Jean Cassien, Marseille

Pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan Casian, Marsilia

 

 

http://paroisse-orthodoxe-toulon.asso-web.com/actualite-104-1-3-mai-2015-pelerinage-aux-reliques-de-saint-jean-cassien-marseille-pelerinaj-la-moaand-537-tele-sfantului-ioan-casian-marsilia.html

 

 

========================================

 

 

http://marsilia.mae.ro/local-news/787

 

Parohia Ortodoxă Română « Sfinții Trei Ierarhi și Sfântul Ioan Casian » din Marsilia, organizează Pelerinjul la Moaștele Sfântului Ioan Casian.

Devenit deja o tradiție de înaltă spiritualitate, în perioada 1 – 3 mai 2015, sub înaltul patronaj al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridoniale, Parohia Ortodoxă Română « Sfinții Trei Ierarhi și Sfântul Ioan Casian » din Marsilia, organizează Pelerinjul la Moaștele Sfântului Ioan Casian.

Acest eveniment ortodox, strânge împreună în fiecare an, pe durata celor trei zile, credincioși români din Parohia Marsilia, din alte zone ale Franței, cât si din țări vecine precum Italia și Spania.

Și în acest an, acțiunile vor avea loc la Marsilia, în cele două locații spirituale deja cunoscute, Bazilica Saint Victor, respectiv Biserica Saint Cannat, în plus în cursul celei de-a a 2-a zile a pelerinajului, se va face o deplasare la Tarascon, unde la Biserica Sfântei Marta (Colégiale Sainte Marhe) credincioșii se vor putea închina la Moaștele Sfântei Marta.

Cu acestă ocazie, unul dintre invitați, preotul-profesor dr. Ioan Chirilă (Facultatea de

Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca), va susține o conferință cu tema «Sf. Ioan Casian, discursurile etice sau calea desăvârșirii »

Întregul eveniment se va bucura de înaltul patronaj al IPS Arhiepiscop Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale alături de o delagație  a Sfântului Sinod, al altor  înalți prelați, al părintelui Simeon Mureșan și al părintelui Nicolae Dăgau. În prima zi, va fi prezent la Te Deum-ul de deschidere și Mgr. Georges Pontier, Arhiepiscop catolic de Marsilia.

Consulatul General al României la Marsilia, ca în fiecare an, va participa și va fi alături de comunitatea românească și de reprezentanții clerului la acest eveniment spiritual de excepție.